Dec 07, 2023

Rezultat favorabil într-un dosar de trafic de substanțe psihoactive

Cu satisfacție și încredere, vă aduc la cunoștință un rezultat notabil obținut într-un dosar cu implicații serioase, având ca obiect acuzații de trafic de substanțe psihoactive, unde am reușit să schimbăm măsura arestului preventiv cu măsura arestului la domiciliu pentru doi inculpați contestatori dintre cei cinci inculpați.


În astfel de cazuri, obținerea unei decizii favorabile pentru înlocuirea arestului preventiv cu arestul la domiciliu este rară, având în vedere gravitatea acuzațiilor și impactul asupra sănătății publice.


În general, Ministerul Public - DIICOT, pledează pentru menținerea inculpaților în detenție încercând astfel să gestioneze riscul pe care distribuirea și consumul de droguri îl reprezintă pentru societate.


Am reprezentat una dintre cele două persoane care au atacat măsura preventivă dispusă de instanța de fond. În urma contestației, instanța de control a admis cererea și a dispus înlocuirea măsurii arestării preventive cu măsura arestului la domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile.


Apreciez că, această decizie atestă nu doar rigurozitatea și profesionalismul cu care am abordat cazul, ci și implicarea instanței în asigurarea unei balanțe echitabile între necesitatea de a gestiona riscul social și drepturile individuale ale inculpaților.


Pe parcursul celor 30 de zile care au urmat schimbării măsurii preventive, persoana apărată a fost supravegheată și verificată, iar la sfârșitul acestei perioade s-a ajuns la concluzia că a respectat obligațiile impuse. S-a apreciat că este oportună menținerea acestei măsuri mai blânde, nefiind necesară revenirea la arestul preventiv.


Sunt încântată să constat că, discuția juridică avută cu persoana apărată a avut rezultate pozitive. Am reușit să comunic eficient seriozitatea situației, iar individul a înțeles și a acționat cu prudență și disciplină, conformându-se cu toate obligațiile impuse de instanță. Apreciez, de asemenea, deschiderea instanței de a oferi inculpatului șansa de a demonstra că aplicarea unei măsuri preventive mai puțin restrictive este suficientă, evitând astfel recurgerea la o ingerința cu intensitate ridicată.


Consider că acest rezultat reprezintă o victorie atât la nivel personal cât și în cadrul sistemului judiciar, evidențiind importanța oferirii unei a doua șanse fiecărei persoane. Totodată, cauza de față subliniază că, în justiție, fiecare individ merită o evaluare echitabilă și oportunitatea de a-și dovedi schimbarea.


Sunt mulțumită de rezultatul obținut și ofer, în continuare, servicii de asistență juridică de calitate, asigurându-mă că drepturile și demnitatea fiecărui client sunt respectate.



cover